კაკაო სიცოცხლეს ახანგრძლივებს - 4 თებერვალში 2009 - მედიცინა

მოგესალმები, სტუმარი · RSS










მთავარი » 2009 » თებერვალი » 4 » კაკაო სიცოცხლეს ახანგრძლივებს
11:40
კაკაო სიცოცხლეს ახანგრძლივებს


დღეში ერთი ფინჯანი კაკაოს მიღება ხელს უწყობს ჯანმრთელობის შენარჩუნებას - ამ დასკვნამდე მივიდნენ ამერიკელი მეცნიერები, რომლებმაც დაადგინეს, რომ ეს სასმელი დიდი რაოდენობით შეიცავს ძლიერ ანტიოქსიდანტებს - ნივთიერებებს, რომლებიც გვიცავენ მრავალი დაავადებისაგან და აყოვნებენ ორგანიზმის დაბერებას. ბოლო მონაცემებით, კაკაოში უფრო მეტია ანტიოქსიდანტების რაოდენობა, ვიდრე ჩაისა და წითელ ღვინოში.
უკანასკნელ წლებში ჩატარებული მრავალი გამოკვლევის შედეგად დადასტურებულია ჩაის, წითელი ღვინისა და კაკაოს სარგებლობა ადამიანის ჯანმრთელობისათვის. გასული წლის აპრილში გამოქვეყნდა ჩინეთში ჩატარებული კვლევის შედეგები, რომლის მიხედვითაც ჩაის მოყვარულებში ორჯერ ნაკლებია კიბოს განვითარების რისკი. ფრანგი მეცნიერების განცხადების თანახმად, დღეში ერთი ბოკალი ღვინო ორჯერ ამცირებს ინფარქტის განმეორების ალბათობას. 1998 წელს გამოკვლეულ იქნა 8000 ამერიკელი. კვლევის შედეგების მიხედვით, შოკოლადის მოხმარება სიცოცხლეს ახანგრძლივებს.
ყველა ეს პროდუქტი (ჩაი, წითელი ღვინო, კააკო) მდიდარია პოლიფენოლებით, რომლებიც ადამიანის ორგანიზმში ანტიოქსიდანტების თვისებებს ავლენენ. ანტიოქსიდანტები ებრძვიან თავისუფალ რადიკალებს - ორგანიზმში გამომუშავებულ დამუხტულ ნაწილაკებს, რომელიც აზიანებენ უჯრედებს და ხელს უწყობენ ისეთი დაავადების განვითარებას, როგორიცაა კიბო.
მეცნიერებმა კორნუელის უნივერსიტეტიდან (ნიუ-იორკი) ჩაატარეს კვლევა ჩაის, კაკაოსა და წითელ ღვინოში ანტიოქსიდანტების დონის გაზომვის მიზნით. აღმოჩნდა, რომ კაკაოში მათი შემცველობა ყველაზე მაღალია, კერძოდ 2-ჯერ მეტია, ვიდრე წითელ ღვინოში, 3-ჯერ მეტია, ვიდრე მწვანე ჩაიში და 5-ჯერ მეტი, ვიდრე შავ ჩაიში.
«მიუხედავად იმისა, რომ ეჭვს არ იწვევს ანტიოქსიდანტების მნიშვნელობა ჯანმრთელობისათვის, ჯერჯერობით არ არის ცნობილი მათი რა რაოდენობაა აუცილებელი ყოველდღიურად «- იტყობინება ჩან იუნ ლი კორნუელის უნივერსიტეტიდან. მისი სიტყვებით, დროდადრო ერთი-ორი ფინჯანი კაკაოს დალევა ანტიოქსიდანტების გარკვეული რაოდენობით მიღების საშუალებას იძლევა. მართალია, კაკაო მრავალი პროდუქტის შემადგენლობაში შედის, მაგრამ უმჯობესია ის სასმელის სახით იქნას მიღებული, ვინაიდან შოკოლადის ფილა დიდი რაოდენობით ნაჯერ ცხიმებს შეიცავს: მაგ. 40გრ. შოკოლადის ფილა 8გრ. ასეთ ცხიმს შეიცავს, ხოლო ერთი ფინჯანი კაკაო კი – მხოლოდ 0,3გრ-ს.
კატეგორია: ჯანსაღი კვება | ნანახია: 873 | დაამატა: dvanca | რეიტინგი: 5.0/1
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]
Copyright MyCorp © 2017